2018年1月25日 星期四

Famous French chef Paul Bocuse dead at 91

看法國24台:Paul Bocuse 全球20家餐廳。千人參追加期其追思會......



歐洲動態
有關今天逝世的法國20世紀名廚Paul Bocuse逝世,剛好香港雜誌MenClub網站一個多星期前有一篇簡介。
酥皮湯正是由他所創的。
Famous French chef Paul Bocuse dead at 91

Paul Bocuse2.jpg

ポール・ボキューズ - Wikipedia

https://ja.wikipedia.org/wiki/ポール・ボキューズ

ポール・ボキューズPaul Bocuse, 1926年2月11日 - 2018年1月20日)は、フランスのリヨン近郊にあるレストラン「ポール・ボキューズ」のオーナー3つ星シェフで、ボキューズ・ドール賞の創設者。 目次. [非表示]. 1 来歴; 2 スペシャリテ. 2.1 前菜; 2.2 スープ; 2.3 魚料理; 2.4 肉料理; 2.5 デザート. 3 略歴; 4 著書; 5 出典; 6 関連項目; 7 外部リンク. 来歴[編集]. リヨン近郊、ローヌ県コロンジュ・オ・モン・ドールの料理人の家系に生まれる。1942年、16歳でリヨンの「レストラン・ド・ラ・ソワリー」(Restaurant de la Soierie)で見習い ...
来歴 · ‎スペシャリテ · ‎デザート · ‎略歴

Paul Bocuse - Wikipedia

https://en.wikipedia.org/wiki/Paul_Bocuse

Paul Bocuse (11 February 1926 – 20 January 2018) was a French chef based in Lyon who was known for the high quality of his restaurants and his innovative approaches to cuisine. A student of Eugénie Brazier, he was one of the most prominent chefs associated with the nouvelle cuisine, which is less opulent and calorific than the traditional cuisine classique, and stresses the importance of fresh ingredients of the highest quality. Paul Bocuse claimed that Henri Gault first used the ...






L'Auberge du Pont de Collonges, Bocuse's main restaurant in Collonges-au-Mont-d'Or which was both his birth and death place

沒有留言:

網誌存檔